Aloita ja lopeta lataus sovelluksessa

Etusivu » Asiakaspalvelu » Sovellus » Aloita käyttö » Aloita ja lopeta lataus sovelluksessa
Päivitetty:

Latausasema voi olla avoimessa käytössä tai lukittu. Jos laturi on avoimessa käytössä, kuka tahansa voi aloittaa latauksen liittämällä latauskaapelin autoon. Jos laturi on lukittu, käyttäjän tulee tunnistautua joko sovelluksessa tai RFID-tunnisteella. Lue lisää RFID-tunnisteista täältä.

Aloittaaksesi latauksen sovelluksessa, valitse ensin latausasema. Löydät kaikki latauslaitteesi kohdasta Omat latausasemat. Julkiset latausasemat löytyvät omasta valikostaan.

Lataaminen sovelluksen kautta

1. Valitse Omat latausasemat

Klikkaa sovelluksen alalaidasta Omat latausasemat ja valitse laturi, jota haluat käyttää.

Screenshot of CloudCharge App - Select charger

2. Valitse latauspiste

Valitse haluamasi latauspiste.

Screenshot of CloudCharge App - Select connector

3. Aloita lataus

Aloittaaksesi kytke latauskaapeli autoon ja klikkaa Aloita lataus. Lataus alkaa muutaman sekunnin kuluessa.

Jos saat virheilmoituksen, toimi näin:

• Tarkista, että latauskaapeli on kiinnitetty kunnolla autoon (sekä latausasemaan).
  • Tarkista, että auto on valmis lataamaan
  • Tarkista, että latausaseman verkkoyhteys toimii (mikäli kyseessä on kotilaturisi).
  • Uudelleenkäynnistä latauslaite (mikäli kyseessä on kotilaturisi).
  • Ota yhteyttä latausoperaattoriin (mikäli kyseessä on taloyhtiö tai julkinen latauslaite).
CloudCharge App screenshot - Selecting connector

4. Latauksen tiedot

Latauksen aikana voit seurata latausnopeutta ja kuinka paljon olet ladannut (jos kyseessä on kotilaturisi). Valitse Ltausaseman asetukset ja valitse Tila.

Screenshot of CloudCharge App - See charger details

5. Lopeta lataus

Lopettaaksesi latauksen irrota latauskaapeli autosta. Voit myös klikata sovelluksesta kyseistä laturia ja valita Lopeta lataus.

Screenshot of CloudCharge App - Stop charging

Miksi lataus pysähtyy?

Latauksen aikana joko auto tai latausasema voi pysäyttää latauksen.

Jos latausasema pysäyttää latauksen:

• EcoMode on aktiivinen ja lataus odottaa halvempaa hintaa (mikäli kyseessä on kotilaturisi).

Jos auto pysäyttää latauksen:

• Auto on ladannut akun täyteen tai auton päästä asetettuun rajaan saakka.
  • Auton latausaikataulu on aktiivinen.