Kuinka käyttäjien laskutus otetaan käyttöön

Etusivu » Asiakaspalvelu » Portaali » Maksuliikenne ja Stripe » Käyttäjien laskutuksen aktivointi
Päivitetty:

Lataustapahtuma maksetaan oletusarvoisesti kortilla heti lataustapahtuman jälkeen. Voit halutessasi aktivoida myös laskutuksen. Kaikki kuukauden aikana aiheutuneet latauskustannukset kootaan yhdelle laskulle, jonka käyttäjä maksaa jokaisen kuukauden lopussa.

1. Mene kohtaan Organisaation asetukset

Mene kohtaan Organisaation asetukset ja valitse vasemmanpuoleisesta valikosta “Vastaanota maksuja”.

Screenshot of CloudCharge Portal - Invoicing - Organization Settings
Screenshot of CloudCharge Portal - Invoicing - Receive Payments

2. Yhdistä Stripe-tili

Jos et ole vielä luonut Stripe-tiliä tai yhdistänyt sitä kyseiseen organisaation, tee se nyt. Ohjeita Stripe-tilin luomiseen löydät täältä: Luo Stripe-tili.

3. Aktivoi laskutus

Aktivoi laskutus jokaiselle latausjärjestelmälle erikseen. Huomioi, että vain yksityisissä latausasemissa voi käyttää laskutusta (ei julkisissa). Lue lisää latausasemien asetuksista kohdasta Latausasemaryhmät.

Screenshot of CloudCharge Portal - Invoicing - Activate

4. Lisää kiinteä maksu (vapaaehtoinen)

Kiinteä maksu on kuukausittainen maksu, joka voidaan lisätä jokaiselle laskulle. Sen avulla voit esimerkiksi kattaa latausjärjestelmän hankinta- ja ylläpitokuluja. Kiinteä maksu veloitetaan huolimatta siitä onko käyttäjä ladannut latausasemilla kyseisessä kuussa.

5. Käyttäjäasetukset

Etsi latausjärjestelmä, johon juuri aktivoit laskutuksen ja avaa asetukset ja sieltä Käyttäjät.

Screenshot of CloudCharge Portal - Invoicing - Users

6. Valitse maksutapa

Käyttäjät maksavat latauksesta oletuksena heti lataustapahtuman jälkeen. Jos haluat aloittaa käyttäjälaskutuksen, klikkaa 3 pistettä jokaisen käyttäjän vieressä ja valitse Maksa laskulla. Jos haluat palata myöhemmin takaisin korttimaksuun, klikkaa uudelleen 3 pistettä ja valitse Maksa luottokortilla.