Yleistä

Päivitetty:

Interaktiivinen esittely löytyy täältä.

Organisaatio

Organisaatio omistaa latausasemat ja on CloudChargen asiakas. Organisaatio koostuu latausasemaryhmistä, jotka ovat kiinteistöjä, joissa on asennettuna latausasemia.

CloudCharge-portaalissa yksi henkilö voi olla useamman organisaation pääkäyttäjä eli järjestelmänvalvoja. Sisäänkirjautuessa tulee valita organisaatio, ja voit vaihtaa organisaatioiden välillä myöhemmin oikeassa yläkulmassa olevasta valikosta.

Screenshot of CloudCharge Portal - Organization

Latausjärjestelmä

Latausjärjestelmä on kiinteistö, johon on asennettu latausasemia. Yhdessä organisaatiossa voi olla useita latausjärjestelmiä. Latausjärjestelmän latausasemat ovat fyysisesti samalla alueella ja niitä käsitellään yksikkönä.

Jos sinulla on hallinnoitavana useita latausjärjestelmiä, näet ne päänäkymässä. Jos hallinnoit vain yhtä latausjärjestelmää, se aukeaa automaattisesti kun olet valinnut organisaatiosi. Voit vaihtaa latausjärjestelmästä toiseen klikkaamalla ylävalikoin Omat latausjärjestelmät-painiketta. Lue lisää Latausjärjestelmien hallinnasta.

Screenshot of CloudCharge Portal - Charge System

Muokataksesi latausjärjestelmien asetuksia, klikkaa asetukset-painiketta. Täällä voit:

• Tutustua ja muokata omien latausjärjestelmiesi yksityiskohtia
  • Valvo järjestelmänvalvojia ja heidän vastaanottamiaan ilmoituksia latureista. Lue lisää järjestelmänvalvojien hallinnasta ja virheilmoituksista.
  • Päätä kenellä käyttäjistä on pääsy tai kutsu uusia käyttäjiä latausjärjestelmääsi. Jos sinulla ei ole yhtään kutsuttua käyttäjää, lista on tyhjä. Tämä on esimerkiksi tilanne silloin kun käytätte Vieraiden RFID-tunnisteita. Lue lisää käyttäjien hallinnoinnista.
  • Määritä millä Vieraiden RFID-tunnisteilla on pääsy. Lue lisää vierailijatunnisteista.

Latausasemaryhmät

Latausjärjestelmän sisällä latausasemat voi ryhmitellä yhteen tai useampaan Latausasemaryhmään, joista jokaisella on omat asetukset tai eri sijainti, mutta ovat edelleen samalla alueella. Latausasemista osa voi esimerkiksi olla vain jäsenille ja osa voi olla julkisessa käytössä. Lue lisää Latausasemaryhmistä.

Muokataksesi ryhmien asetuksia, klikkaa asetukset-painiketta latausasemaryhmän vieressä. Täällä voit:

• Muokata ryhmän nimeä
  • Tehdä ryhmästä yksityisen, julkisen tai niiden yhdistelmän
  • Muokata lataushintoja. Lue lisää hinnan asettamisesta.

Vinkki: Varmista, että jokaisella latausasemalla on kuvaava nimi, esimerkiksi “Parkkipaikka”. Tämä ryhmän nimi, samoin kuin Latausjärjestelmän nimi näkyvät käyttäjien sovelluksessa, esimerkiksi CloudChargen pääkonttori – Työntekijöiden parkkipaikka.

Julkinen ja yksityinen

Ryhmät voivat olla:

• Vain yksityisiä – Latauslaitteita saavat käyttää vain kutsumasi Käyttäjät tai RFID-tunnisteilla lataavat.
  • Vain julkisia – Latauslaitteet ovat kaikkien niiden käytössä, joilla fyysisesti on pääsy latureille.
  • Yksityisiä ja julkisia – Latauslaitteet ovat sekä Yksityisessä että julkisessa käytössä, mutta hinnat ja ja saatavuus voivat olla vaihdella.
  • Ei yksityinen eikä julkinen – Latauslaitteita ei voi käyttää.

Muokataksesi kutsuttujen käyttäjien tai RFID-tunnisteiden haltijoiden asetuksia, siirry yksityisiin asetuksiin. Muokataksesi kaikkien muiden käyttäjien asetuksia, siirry julkisiin asetuksiin.

Screenshot of CloudCharge Portal - Group Settings

Raportit

Jokaiselle latausjärjestelmälle muodostuu raportti. Raportilta näe yleisnäkymän sekä yksityiskohtaiset tiedot latureiden käytöstä ja miten paljon tuloja latauksesta on kertynyt. Lue lisää kohdasta Raportit.

Screenshot of CloudCharge Portal - Reports